torsdag 25 juni 2015

Listigt

1. Var är din mobiltelefon? Jag har tom två stycken, en för jobbet och en privat. Båda ligger här och väntar på att någon ska ringa eller messa mig.
2. Var är din andra hälft? Här hemma hos oss.

3. Ditt hår? Är nytvättat för dagen. Jag är stor missbrukare av torrschampoo så när jag väl tvättar håret känns det extra bra.

4. Din mamma?
 Heter Ulla.

5. Din pappa?
 Heter Roland.

6. Det bästa du vet?
 Sommar och sol. Och att jag är mitt i detta.

7. Din dröm i natt?
 Kommer inte ihåg vad jag drömde i natt.

8. Din dröm/ditt mål? 
Min dröm är att köpa en lägenhet i Spanien där jag kan bli gammal.

9. Rummet du är i?
 Sitter i vardagsrummet aka Stora rummet aka TV-rummet.

10. Din hobby?
 Läsa böcker, resa till roliga ställen, ta långa promenader, träna på Friskis& Svettis.

11. Din skräck?
 Att drukna.

12. Var vill du vara om sex år?
 Gärna på en varm plats.

13. Var var du igår kväll?
 Då var jag hemma tillsammans med Peter Pan. Vi tog en långpromenad och pratade om livet.

14. Vad är du inte?
 Vältränad.

15. En sak du önskar dig?
 Att livet är snällt mot mig och de mina.

16. Var växte du upp?
 I skogen utanför Uppsala, på en gård med djur, skog och fält.

17. Det senaste du gjorde? Cyklade hem från jobbet.

18. Dina kläder? Blå klänning med vira prickar. Väldigt 50-talsaktig.

19. Din tv?
 Är svart och platt.

20. Ditt/dina husdjur?
 Har inga och har inga önskningar om några heller.

21. Din dator? 
En Lenovo, typ 2 år gammal. Funkar alldeles, alldeles utmärkt.

22. Ditt humör? 
Trött och lite ledsen.

23. Saknar någon? 
Saknar alltid min mormor och morfar.

24. Din bil?
 En gammal, silvrig BMW som hängt med länge nu.

25. Något du inte har på dig?
 Shorts. Det var många år sedan sist.

26. Favoritaffär?
 Gillar GAP, Banana Republic och Club Monacco.

27. Din sommar?
 Har inte börjat ännu men snart är det semester.

28. Älskar någon?
 Ja.

29. Favoritfärg?
 Svart, vit, röd och rosa.

30. När skrattade du senast? 
Imorse när min kollega C sa massa roliga saker.

31. När grät du senast?
 Igår när jag fick ett trist besked.

tisdag 23 juni 2015

Grannar, grannar...

Saker jag ogillar med att ha grannar så nära inpå och som jag gärna skulle vilja slippa:
  • Det är alltid någon eller några som håller på att renovera. Det bankas och bånkas och slipas och fixas. Jag är så trött på att bo i en byggarbetsplats som jag själv inte valt.
  • Att det röks på balkongerna så att den äckliga lukten kommer in i vår lägenhet. Hatar det!
  • Grannar som har barn som uppenbarligen inte vet hur man pratar i normal samtalston, utan det skriks och vrålas hela tiden. Hur svårt kan det vara att prata i vanlig ton?
  • Bor man i en bostadsrätt så måste man hjälpas åt men det fattar inte alla utan de kräver det ena och det andra. Ja, men gör det själv då! Dina grannar är inte en serviceorganisation.
    Att du ska ha gäster är inte ett legitimt skäl att vi inte kan göra en ändring i huset.

Japp, jag är just nu väldigt sugen på att flytta ut i skogen till ett hus utan grannar i närheten...

Så mycket bra att titta på

Det går just nu en hel massa bra saker på TV som jag vill se. Och så finns det miljoner med serier på Netflix dessutom. En favvo där är Modern Family som jag sett någon gång då och då men som jag nu sträcktittar på. Det är inte ofta som jag skrattar högt åt TV-serier men denna är verkligen en stämningshöjare. Fem säsonger finns det av den och jag älskar verkligen den här skruvade familjen.

På SVT sänder de också en hel hop med intressanta serier.

1. Our Girl
Engelsk tjej som tar värvning i armén.

2. Morden i Midsomer - en sommarklassiker. Otroligt att det finns några människor kvar i det landskapet.

3. Indian summers
Har inte kollat ännu men är nyfiken.
Uppdatering: Har sett första avsnittet nu och det var stundtals lite segt men jag hoppas att det tar sig. Bra skådespelare och vackra miljöer.

4. Frikänd
Norsk serie, bara det är intressant. Bedövande vackra vyer och mörka hemligheter.

5. Wolf Hall
Har inte kolla in den här ännu men snart så.


Så om det regnar mycket i sommar så vet jag vad jag kan göra i alla fall.

måndag 22 juni 2015

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen har varit väldigt lugn och skön, precis så som jag velat ha den. Vädret har varit upp och ner och det känns inte som om att sommaren riktigt har bestämt sig ännu.

I lördags så cyklade jag in till Gärdet för att träffa vännen L. Vi tänkte ta en långpromenad men vädret satte stopp på det. Vi försökte ta oss runt men regnet var inte med oss. Efter att ha stått under ett träd halva tiden så bestämde vi oss för att det var bättre att dricka te hemma hos henne.

Igår söndag så var det den Internationella Yogadagen och de firade vi tillsammans med ett gäng glada människor på Golfängarna. Mia på Mias Yogastudio körde ett utomhuspass och det var hur skönt som helst att köra under bar himmel. Hon kommer köra varje lördagsmorgon på Golfängarna och om vädret tillåter och jag är hemma så kommer jag att vara där. Har kommit till en ny nivå när det gäller yogan så nu vill jag inte släppa det.

Må Bättre kör utomhus Zumbapass i Skytteholmsparken på torsdagar så det tänkte jag också gå på om jag är hemma. Älskar att träna utomhus!

På kvällen var vi hemma hos vännerna C & C i Bergshamra. Det var hur länge som helst sedan vi sågs men det kändes som vanligt. Härligt med människor som man bara kan hänga med utan att det är komplicerat på något sätt. Vi bestämde att vi skulle ses snart igen. Kanske i Båstad om vi har tur.




fredag 19 juni 2015

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton och vädret är... sådär. Det regnar lite då och då och det känns mer som september än juni. Min obsession kring vädret fortsätter som du kan se.

I alla fall, jag har haft en skön dag så här långt. Vaknade tidigt och gick till Friskis & Svettis till klockan 9 för att vara med på ett Corepass. Kom på efter en stund varför jag inte gått på det på flera år, det är så T R I S T. Visst, det är superbra att träna coremusklerna men det är verkligen dödstråkigt. Tog mig igen det med viss värdighet i alla fall och troligtvis kommer jag ha träningsvärk på underliga ställen imorgon. 

Resten av dagen har jag pysslat och förberett mig inför att vännerna kommer och hälsar på nu i eftermiddag. Vi ska laga mat ihop och bara vara. Skön dag trots det trista vädret. 

Trevlig midsommar till dig!

Dagens dansband

torsdag 18 juni 2015

Tre x saker jag tänker mycket på

1. Vädret.
Jag vet att jag inte kan påverka det alls men ändå så påverkar det mig så otroligt mycket. Jag vill ha sol och sommar. Inte regn och höstfeeling. Snälla, snälla, snälla, bli varmt snart!

2. SemesternDen känns sååååå långt bort och när hela ens Facebook-flöde fylls av glada semesterutrop så känns det som om jag är den enda i hela världen som ska jobba vidare ett tag till.

3. Hur gärna jag vill ha en lägenhet i Spanien 
Jag köper typ aldrig något till mig själv, alltså stora saker. Andra köper bilar, båtar, hus, lägenheter, vackra tavlor. Jag, not so much.
Och när vädret är som det är längtar jag ännu mer efter ett litet eget krypin nära Medelhavet. Jag kanske ska slå till i alla fall...


Som du kanske ser så kretsar typ hela mitt liv kring väder, ledighet och sol... Ska försöka ändra på det. Snart.

Oroande siffror

Jag brukar inte skriva något politiskt här på bloggen men idag känner jag min manad då jag läst artikeln om att SD fick 18 procent i en valundersökning. 18 procent av Sveriges befolkning tycker att det är okej att lägga sin röst på ett parti som inte är annat än populistiskt. Visst sen kan jag också tycka att det finns fler partier som är extrema men åt ett annat håll, som FI tex, som också lockar till sig en hel del människor.

Jag blir ändå förvånad över att de får de här höga siffrorna och jag skulle vilja veta vilka det är som tycker att allt skulle vara så himla mycket bättre om det inte kom hit människor från andra länder? Om dessa personer överhuvudtaget har någon kontakt med de människor som förföljts, torterats och flytt för sitt liv?

Vi som har den stora lyckan att ha fötts i ett fritt land där vi får säga vad vi tycker och känner ska vara tacksamma för det. Och kan vi hjälpa några människor till ett bättre liv så vill jag det. Tyvärr ser jag inte något slut på detta och risken är att vid nästa val så får SD kanske 20-25 procent. 

Den här krönikan kan också vara intressant att läsa för att få lite perspektiv. Men tyvärr läser nog inte de som borde läsa den utan de fortsätter med sitt hat. Det måste vara jobbigt att gå runt och vara så arg hela tiden som Robert, Anders och Thomas är. Tyvärr tror jag att det är människor som mest tycker synd om sig själva och inte tar tag i sitt liv. Det är alltid någon annans fel.

söndag 14 juni 2015

Bland spel och säckpipor

Om gårdagen var varm och vacker så vaknade vi idag till regn och inte så vackert väder. Tänk vad snabbt det kan svänga! Istället för att åka och bada så begav vi oss till Tekniska museet för att kolla in utställningen om den digitala utvecklingen inom framförallt spel och musik. Gamla godingar som PacMan varvades med lasershow och filminspelningen av Gravity. Det var kul att gå där och minnas och tänka tillbaka med lite nostalgi på barndomen.

Efter att ha varit kulturella gick vi längs Djurgårdskanalen och helt plötsligt dök det upp tre män som spelade skotskt musik. Säckpipor och en trumma. Så vackert! Det är roligt när det händer så oväntade saker helt plötsligt. Vi stod och lyssnade en lång stund på den vackra musiken. 




Sommarens första dag

Igår var det verkligen sommarens första dag. Solen strålade från en nästan molnfri himmel och vi tog bilen ut till Ekerö för att sola och bada. Vi hittade en ny strand för några veckor sedan som vi bestämde oss för att prova denna dag. Vi gillade den skarpt! Första två timmarna var vi ensamma och sen kom det väl 5-10 personer. Alldeles lagom med lite folk. 

När vi fått tillräckligt med sol och sand gick vi till Rosenhill och käkade en sen lunch. Vi fick även uppleva ett bröllop på riktigt där. Otroligt vackert och de lyckliga tu kan inte ha haft en bättre dag att gifta sig på. 








fredag 12 juni 2015

Bröllopsdags

Imorgon gifter sig Calle P och Soffan med varandra. Såg pluttelite av någon intervju som de gjorde på TV för någon vecka sedan och de verkar verkligen tycka om varandra på ett genuint sätt. Och Soffan tror jag kommer bli en perfekt prinsessa. Glad, pigg, smart, driftig och verbal.

Man fick se några klipp från tidigare bröllop också. Vickan och Danne, det lyste om dem och att detta par är perfekta för varandra tvivlar jag inte en sekund på. Sen var det bilder från när Madde och Chris gifte sig. Not so much sparkles. De såg mest plågade ut och jag undrar om de verkligen är lyckliga. Visst det kan ha varit nervositet också men det lös inte alls om dem som det gjorde för Storasyster. Och är det någon dag det ska glittra  så är det väl ändå under deras bröllopsdag? Vi får väl se hur det går med deras kärlek.

Imorgon ska jag i alla fall in och kika på kortegen på något bra ställe. Vill se de unga tu när de blivit man och hustru. Och det är sista (?) kungliga bröllopet på sisådär 30 år skulle jag tro så det gäller att passa på när man kan. Jag önskar Calle P och Soffan all lycka i deras liv tillsammans. De kommer att bli ett superpar i många, många, många år framöver.

Dagens dansband

Kommentar om vädret och lite aj

Även jag måste kommentera vädret som just idag visar sig från sin allra bästa sida. Solen strålar och jag tror att för första gången det här året så frös jag inte det minsta när jag cyklade till jobbet imorse. Ingen mössa, inga vantar, inte massa lager med kläder. Det får gärna hålla i sig så här i några veckor nu.

Förundras också över att man så snabbt glömmer och förlåter vädret för att det varit den kallaste maj i mannaminne. Lite sol och allt är förlåtet. Livet känns genast så mycket bättre. 

När det kommer till lite aj så lyckades jag vurpa med min cykel imorse. Jag var klantig helt enkelt. Sitter nu på jobbet med en svullen fotled som troligtvis kommer att svullna och bli blå och en handled som det också dunkar i. Inget brutet, inga sprickor men ändå. Det gör ont och känner mig lite ynklig. Tur som sagt att vädret är bra och att det är fredag idag.

torsdag 11 juni 2015

Sommaren 2015

Jag kör en dagens, fast en om sommaren. Jag har snott denna härifrån. Men jag kör utan bilder.

Mina planer för sommaren
Än så länge är det ganska lösa boliner. Som det brukar vara för oss. Det enda vi har bokat är en vecka i underbara Alicante. Jag har inte varit där på två år så jag längtar, längtar, längtar efter mitt spanska paradis. Jag längtar efter att få sitta på trottaren och snacka med servitörerna på Capri, jag längtar efter att få göra tonfiskmackor på stranden, jag längtar efter att få handla mat på Mercadona, jag längtar efter att få gräva ner tårna i sanden, jag längtar efter att få träffa min vän Maria, jag längtar efter att få känna att det är över 30 grader varmt även om klockan är över tolv på natten. Jag älskar dessa varma och lata dagar.

Övriga tre veckor är just nu oskriva kort men om jag får önska så blir det en tripp till Danmark och Skåne också. Den som lever får se.

Bästa sommarstället
Finns så många... Men jag älskar att vara i stugan i Hornbaek. Det är ett lugn där som är svårt att beskriva. Jag älskar också att vara i Karlskrona. Det är min barndom.

Favoritsommarblomman
Ohhhh också en svår fråga men om jag måste välja en (1) så blir det liljekonvalj. Om det räknas som en sommarblomma?

Här badar jag helst
I Medelhavet, där är det oftast varmt.

Hur länge ska du vara ledig?
I fyra, alltför korta, veckor.

Vad ser du mest fram emot?
Att få sola, bada, sova, läsa och promenera. Inte göra mycket alls.

Vad kommer du köpa inför semestern?
Inget alls som det är just nu.

Det här lyssnar jag på i sommar
Sommarprat, poddar och vinden.

Favoritsommardoft
Nyslaget hö. Barndomen igen.

Hur kommer du att göra dig illa?
Antagligen kommer jag bränna mig. Som vanligt. Vet att jag har samma hudtyp som Boris Becker men jag lär mig aldrig.

Vad oroar du dig för?
Att jag inte får tillräckligt med sol. Därför täcker vi upp med en vecka i Spanien. Garanterat soligt.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Risken finns att den redan är bortglömd i september... Allt kommer att starta med ett rasande tempo är jag rädd för.

Den ultimata sommardagen
Vaknar vid 6-tiden av mig själv i sängen i Hornbaek, jag ligger och drar mig en liten stund men vid halv 7 är jag uppe och gör frulle som serveras på altanen. Det är redan varmt där. Lyssnar på Vetenskapsradion och läser lite.
Vid halv 10, när danskarna vaknar till liv, cyklar vi till stranden och får bästa sanddynan. Där ligger vi och latar oss fram till två-tiden då vi cyklar hem för att göra lunch och slappa på altanen en stund.
När vi känner oss nöjda med det tar vi bilen till någon liten fiskeby längs kusten och strövar runt där och hittar en bod som säljer godaste fiskburgaren på den här sidan av ekvatorn. Vi njuter av den och solen. Kikar på folk och på båtarna.
Vid 8-tiden åker vi hem igen och njuter av de sista solstrålarna som tar sig in på altanen. Läser lite, lyssnar lite på radion, dricker te och bara är. Vid 10 är vi troligtvis trötta och vi går och lägger oss. Imorgon är en annan dag!

onsdag 10 juni 2015

Skatteåterbäringen, prisa Gud

Idag kom de sköna skattepengarna in på mitt konto. Visst, det är kasst att man betalat för mycket skatt men på något sätt blir jag ändå himla glad att få in denna oväntade summa pengar så här lagom till semestertiderna. Jag räknar inte med något men än så länge har jag haft "turen" att det dyker upp en del på kontot. Det är en trevlig överraskning varje år.

Ska fundera på vad jag ska göra med dem bara. Någon som har några tips eller roliga idéer? Det mottages tacksamt. Annars är jag nog så himla trist att jag sätter in dem på mitt ISK konto.

Skolavslutning

Idag slutar den här stora tjejen första klass. Jag säger som alla andra, vad tiden går fort! Nu väntar ett låååångt sommarlov för henne och jag hoppas att det blir lika kul som jag minns att mina sommarlov var. De var fyllda av bus, lek, simning, jordgubbar, trädklättring, sova länge på morgonen, lite regn, sällskapsspel och massor med böcker. 

Ha en fantastisk sommar, L! Det är du väl värd.


måndag 8 juni 2015

Friidrott

Igår trotsade syster A och jag regnet och det annars rätt så deprimerande vädret och gick på friidrott. Hon är tränar och hade därför fått ett gäng med gratisbiljetter så då passade vi på att kolla in när alla duktiga atleter sprang, hoppade, stötte och kastade. Jag älskar verkligen att kolla på friidrott och kan känna en längtan efter att tävla igen. Det ser ju så kul ut! 

Vi fick se en hel del fina prestationer och det var både en och två som kvalificerade sig till olika internationella mästerskap. Det som var synd var att det var knappt några alls som var där och kikade. Det var de närmsta sörjande men det var knappt ens det. Synd att de inte marknadsfört tävlingen mer för det är ju så mycket roligare att tävla och titta när det är lite drag.


söndag 7 juni 2015

Ring så spelar vi & Husabymarken

Under hela min barndom har vi lyssnat på Ring så spelar vi på lördagsmorgonen. Troligtvis satt vi i en bil på väg till någon orienteringstävling och var lite nervösa men för att skingra nervositeten så klurade vi på svaren. Även efter orienteringskarriären så har jag fortsatt lyssna på Lisa & Co och tycker att det är ett förträffligt bra program. Igår gjorde de ett liveframträdande i Långhundra på Husabymarken. Och då var jag så klart där! 

Jag "tvingade" med mig syster M för att få dela den här upplevelsen, Hon var något motvillig att gå upp innan klockan 5 en lördag men det gjorde hon och iväg kom vi. Vi var bil nummer 4 som parkerade så då visste jag att vi skulle få plats. 

Strax efter klockan 7 så fick vi komma in i maskinhallen/temporära radiostudion och där bjöds det på frukost och kaffe. Lisa hade med sig en sidekick, Özz Nujen, som kommer vara vikarie för henne i sommar. Det var en trevlig överraskning och det var troligtvis en annorlunda publik för honom. De kompleterade varandra bra och jag är väldigt impad över hur många saker som Lisa håller reda på samtidigt. Hon pratar med den som ringer in, har koll på klockan, läser frågor, kollar in sin dator och får instruktioner i örat från kontrollbussen. Herregud vad många saker på en gång!

Syster M och jag skiljde oss från de flesta i publiken och det tyckte nog Özz var lite kul så vi blev intervjuade av honom. Nu har jag alltså gjort min radiodebut. Och bättre skulle det bli. Syster M skrev en himlans bra fråga till ett svar och för det belönades hon med att få komma upp på scenen och svara på en fråga. Inför 1.5 miljoner människor! Jag är skitstolt över att hon klarade pressen och dessutom svarade rätt på frågan! Hurra för henne!

Efter programmet begav vi oss ut i marknadsvimlet och kollade in riddare, drängar, smycken och älghamburgare. Det var 24:e året som Husabymarken gick av stapeln och de beräknade att 8000 personer skulle komma under dagen. Härligt att det kommer så många och deltar för det är ett enormt jobb som långhundraborna lägger ner den här dagen. Jag kommer absolut att åka tillbaka igen.


Bild lånad från SR


Özz ställer frågor till oss. I direktsändning.


Carina som gick runt och fixade så att folk kunde vara med i direktsändning


Syster M uppe på scen


Lisa och Özz

Syster M blev kallad den Motvilliga Tjejen av Özz :-)

En signerad flagga efter vinsten

Även ett par fräsiga hörlurar fick M i present
Lortdrängens årliga bad pågår här

Du fick prova att skjuta armborst

Blommor och växter till försäljning

Ett riddarspel pågick också

Ordentlig träff som gjorde att hela ställningen välte

En häst i direktsändning. Ja varför inte?

fredag 5 juni 2015

Varning för skryt

Nu har jag varnat dig. Nedan kommer det lite skryt och det gör det inte ofta från mig. I månadens nyhetsbrev på jobbet kom detta med:

"Silent hero
Den här månaden skulle vi vilja uppmärksamma ett specifikt projekt där vi har tre "Silent Heros", Linda Jansson, Xxxx och Xxxx. Projektet är vårt projekt på Xxxx där vi sedan i höstas levererat en Xxxx lösning baserat på Xxxx. Det senaste projektet som vi för några veckor sedan gick live med heter... Xxxx, Xxxx och Linda har drivit detta projekt parallellt med de andra parallella Xxxx projekten och är väl värda en stor eloge efter ett heroiskt arbete med att ha driftsatt lösningen med en mycket nöjd kund."

Jag har fått en utmärkelse! Känns som om att allt slit nere i Småland nu var värt det. Roligt att få lite uppmärksamhet efter allt jobb som vi lagt ner. 

Sen har vi varit fler i teamet och alla har gjort sin del och det tycker jag är viktigt att säga. Utan att jobba ihop så kommer man inte någonstans.

Vilken vecka

Vilken vecka det varit och än är den inte slut.

I måndags kom de äntligen, tre små tjejer. Vännerna N & H har fått den stora lyckan levererad till sig gånger tre. Ikväll får jag träffa dem så jag ska åka och hälsa på dem en liten stund.

I onsdags så hade vi återträff med oss som var på MSSU för två år sedan. Vi blev en liten men tapper skara som slöt upp och kunde prata av oss om jobbet och livet. Vi käkade musslor så det sprutade ut ur öronen.

Igår, torsdag, hängde jag med vännen A i Sumpan. Vi har det alltid så trevligt och jag känner mig lyckligt lottad som har en så fin vän i närheten. Det är så enkelt när man bor 1,5 km från varandra. Bara att poppa förbi eller skicka en fråga om att göra något spontant.

Snart är det helg och jag ser fram emot att:
  • Medverka i publiken på Ring så spelar vi. Fatta! Min barndom och nutid på en gång. Lisa & Co är på turné och sänder från Uppland. Vi ska vara där i god tid och förhoppningsvis får vi en av de åtråvärda platserna.
  • Fira Nationaldagen på taket av Mall of Scandinavia. Vännerna H & L har köpt ett hus högst upp taket. Ska bli spännande att få kolla in hur det är.
  • Träna på Friskis & Svettis. Älskar deras koncept.

Dagens dansband

tisdag 2 juni 2015

Fallet Yara

Sveriges Radio gör fantastiskt mycket bra program och det är perfekt att lyssna på när man tränar, går, lagar mat, städar osv. Ett av mina favoritprogram är Kaliber och i förra veckan lyssnade jag på programmet om Fallet Yara. Jag kan inte säga att jag har följt händelserna jättenoga men visst har jag läst om det.

Efter att ha lyssnat på programmet kände jag mig arg, ledsen, ännu argare och förtvivlad. Allt på en gång. Att det kan få gå till så här, i Sverige. 

Som de sa flera gånger i programmet, allt som kunde gå fel, gick fel. Att ett litet barn kan fara så illa och hur en vuxenvärld kan fallera så totalt är för mig obegripligt. Skola, polis och socialtjänst. Ingen tog ansvar, ingen följde upp, ingen brydde sig om Yara. 

Att lärare inte ska anmäla om han/hon tror att något inte står rätt till, för att inte stöta sig med föräldrar, utan det ska en rektor göra. Vad är det för hitte-på-riktlinjer? 
Att polisen inte följer upp en anmälan som skickas till socialtjänsten. Vad är det?
Att socialtjänsten pratar med alla utom med den det berör. Vad är det för hitte-på-sätt? 

Mitt i allt detta, en liten flicka som behövde trygghet. En familj som mist sin dotter. Här och nu hos oss. Jag skäms.

måndag 1 juni 2015

Stand-up

Igår kväll var vi på Hovet tillsammans med 8000 andra personer. Alla var där för att kolla in komikern Gabriel Iglesias som är stor stjärna inom komiken och jag som inte är så inne i det området kände inte ens till honom... Vi fick biljetterna av en kompis som tyvärr blivit sjuk och inte kunde gå. Roligt att göra något som man inte vet vad det är. 

Han har tydligen hållit på i 18 år så han har samlat ihop en rätt stor fanbase kan man säga. Och han hade över 242 miljoner visningar på YouTube. Och det var lite rockstjärnekänsla när han gick ut på scenen och även under själva föreställningen.

Han var duktig, de är ju ofta det amerikanerna. Och tydligen tyckte han att det var kul att vara där för istället för 45 minuter så höll han på i 80 minuter. Det är rätt bra!

Det som var kul var att det här var den största showen han hade haft någonsinn utanför USAs gränser.

Men jag måste säga att jag gillar Al Pitcher ännu mer...

Gabriel "Fluffy" Iglesias