söndag 13 december 2009

Den vilda jakten på bilbatteriet

Idag har Den vilda jakten på bilbatteriet utspelat sig i Kungens Kurva med omnejd. Peter och jag var i god tid för att hinna med en sväng till IKEA innan vi skulle köra vidare mot Nyköping & vännerna där.

Efter shoppande på IKEA (vi skulle ju bara ha lite värmeljus men kom ut 800 kronor fattigare, ja det var många värmeljus kan man tycka men lite annat slank ner också...), så skulle vi brumma vidare MEN det tyckte inte bilen. Den vägrade att starta... Att hitta snälla medmänniskor en tredje advent var inte det lättaste men vi fick tillslut hjälp av ngr i en SAAB, av alla bilar. Tyvärr funkade det inte heller.

Alternativen som fanns var nu:
1. Ringa till BMW för att se om de hade ngt batteri på lager som vi kunde köpa. Svaret var absolut, visst har vi batterier men det kan man inte köpa förräns imorgon när Reservdelsavdelningen öppnar igen. Lärdom av är, låt inte din bil gå sönder på en söndag.

2. Lämna bilen och ta oss kommunalt hem, köpa batteri imorgon måndag och ta oss tillbaka till bilen som förhoppningsvis står kvar. Inte en så lockande tanke att ha den stående helt övergiven på en gigantisk parkering i närheten av Skärholmen.

3. Försöka ta oss till Mekonomen som ligger 20 minuter bort och köpa ett nytt batteri.

Vi gick på alternativ 3! Traskade bort till Mekonomen, köpte batteriet, tog en buss tillbaka till IKEA (första och sista gången som jag åker buss med ett bilbatteri hoppas jag), satte bilbatteriet i en IKEA kundvagn och skjutsade bort det till bilen (första och sista gången jag skjutsar ett bilbatteri i en kundvagn hoppas jag).

Väl framme vid bilen så fick man krypa in via baksätet till bakluckan, för där sitter batterier i BMW och finns ingen ström så går det inte att få upp bakluckan med hjälp av fjärrkontrollen. Teknik är fantastisk när den fungerar men när det inte funkar, är det värre...

Efter lite skruvande och fixande så startade bilen till vår stora lycka! Och vi kunde åka hemåt i solnedgången.
Om vi kom till Nyköping? Nej, tyvärr inte idag.

The End

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar