söndag 8 juli 2012

Intake muffler

När jag och kollegorna var på Gotland på planeringsdagar så hände något hemskt. Silverpilen mådde inte bra och vägrade rulla lika bra som den brukar göra.

Plötsligt så bara dog den och där satt man bakom ratten och fattade ingenting. Varför, varför, varför? Men Silverpilen startade bara man vred om nyckeln igen. Mycket märkligt.

Vi kom hem som tur var men visst var jag nervös. Skulle jag bli fast på Gotland eller inte?

Sen har den gått bra igen, inga problem. Men så plötsligt hände det igen. Den började bråka när vi var i Uppsala förra helgen. Och då började den vilda jakten på felet. Som tur är finns det många spännande och uttömmande webbsajter där BMW-entusiaster skriver av sig om både det ena och det andra och där hittade vi svaret. Det var vår intake muffler som bråkade.

Intake mufflern blandar bensin och luft och visst, där var den, en spricka! Med lite god vilja och starka händer (ingen silvertejp den här gången) så lyckades Peter putta ihop slangen så sprickan blev betydligt mindre och efter det har det funkat klockrent. Samt att en ny intake muffler är inhandlad för 147 spänn på BMW. Nu ska den bara bytas och så hoppas vi att vi har avvärjt en kostsam historia på verkstaden för den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar