onsdag 17 augusti 2011

Musikalisk kväll

Stockholms stad bjuder den här veckan på skön kultur med massor med musik, teater och dans. Innerstans torg fylls av spelmän och clowner, för stora och små besökare. Väl värt att besöka om man kan och har tid.

Gjermund Larsen trio spelade på Brunkbergstorg och aldrig har jag väl hört så vacker folkmusik. En himmelsk upplevelse då hela torget satt andäktigt och lyssnade till de sköra tonerna som letade sig upp mot den mörknande himlen. En och annan tår trillade sakta ner för kinden för det var så vackert.

Sist på kvällen spelade Peter Jöback och Cookies n Beans på GAT. De fick hela torget att hoppa och dansa och klappa med. Vackrast var nog Stockholm i natt med Jöback, det var en fantastisk inramning med den varma kvällen, alla glada människor och en energi från scenen utan dess like. 

Valkyrien Allstars är stora i Norge. Jag hade aldrig hört talas om dem men de rockade på bra med sin instrument.

Största stjärnan denna kväll var nog Martha Reeves som drog en och annan känd låt. Hennes karriär har varat i 50 år, hittills, och hon håller fortfarande bra. Fullt med grånande hår i publiken som klappade med och gungade i takt.


Måste bara skicka med ett smakprov på Gjermund Larsen Trio från igår. De är värda att lyssna på om man gillar folkmusik, eller om man inte gillar folkmusik. Lyssna och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar