tisdag 23 februari 2016

Besök i Washington D.C.

Vi har varit på besök i den amerikanska huvudstaden och det var verkligen intressant att få uppleva allt detta på plats. Första gången för mig i Washington D.C. och som den West Wing-älskare jag är så var det inte annat än helt fantastiskt att få gå uppför The Mall, vara på rundtur i The Capitol och snosa runt Vita Huset. Du kommer rätt nära på framsidan vilket förvånade mig. Trodde att det skulle vara mer avspärrat.

Själva staden består av massor med officiella och pampiga byggnader och det är rätt trist där för det är inte speciellt mycket folk eller restauranger och affärer där. Bättre var det i stadsdelen Alexandria som vi åkte till. Det var ett tips från en gammal kollega som bor i DC sedan ett antal år tillbaka. Alexandria kändes som Brooklyn med låga byggnader och mängder av små affärer och mysiga restauranger. Vi fastade för den här delen.

En dag åkte vi också till Arlington Cementry som är ett stor kyrkogård där personer som dött i kriget blir begravda, där JFK ligger och en massa stora amerikanska personer inom administrationen. Det var en mycket vacker plats som kändes rofylld och stillsam. Det stod att i genomsnitt så kör man 28 begravningar om dagen där. Vi såg 2 stycken och det var pampigt med militärer, hästar, kanonskott och långa processioner. Vackert men så klart väldigt, väldigt sorgligt.

Vi hann besöka två riktigt bra restauranger, Morton’s och Martin’s Taverna. Martin’s Taverna är en restaurang som alla amerikanska presidenter besöker och de har olika bås där. Vi fick dock inte något presidentbås men ett annat, vilket var schysst. Mycket folk och trevlig publik.

Hotellet som vi bodde på heter St Gregory Hotel och det ligger på M street som är den stora shoppinggatan och runt denna ligger massor med hotell. Du har alla stora hotellkedjor där. St Gregory var helt okej och vi fick ett stort hotellrum som innehöll både kök, sovrum och soffrum. Det var mer en liten lägenhet. Nu lagade vi ju inte en massa mat direkt men det var schysst att ha stor kyl och frys.

En sak som är väldigt bra med Washington är att till största delen av deras museum är gratis att besöka. Vi hann med Air & Space, Natural History och American History. Stora och pampiga byggnader som var fyllda med intressanta saker. Det fanns även Spionmuseet, National Geographics och Newseum men det får bli nästa gång vi besöker staden.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar