fredag 10 april 2009

Långfredag

Enligt mormor var Långfredagen en verkligen lång dag när hon var ung. Inget fick man göra... bara sitta och ha trist. Tur att det är annorlunda nu. Eller som mormor säger, det var inte bättre förr.

Malin och jag begav oss mot Åhus med Hasse Alfredsson på stereon i bilen. Är man i Skåne så är man!

Vi var i Åhus vid 10 och hängde på låset och tur var väl det! Efter att vi varit på 3-4 ställen och kikat på silversmide, akvareller, boktryckarkonst och lite mer tavlor, var torget därvi parkerat fullt! Verkar som att alla gått man ur huse för att delta på Konstrundan.

Vi drog snabbt bort därifrån mot Åhus Glashytta där det fanns helt FANTASTISKA konstglas. De var mer än vackra och coola. Och dyra så klart, tur att det var 20% rabatt idag... Jag är inget fan av Konstglas men att titta på och förundras är trevligt.

Färden gick sedan vidare mot Yngsjö och lite keramik, lapptäcken och mer tavlor. Det var hur mycket folk som helst på flera ställen, måste vara kul för konstnärerna att få möta massorna denna helg i april.

Sen kan jag undra hur alla dessa kan leva på sitt konstnärskap. Det är väldigt, väldigt många som håller på och även om de är duktiga så förstår jag inte hur det fungerar. Men vad gör man inte för konsten...

Lite bilder från igår och idag...


Stranden i Täppet idag


Varning för låga priser, Rinkaby Rör


Glad syster vid Brahehus


Glad syster vid Äspet med mat i munnen...


Äspet


Lucia & Tomtar i Glashyttan i Åhus


Brahehus


Blommor hos mormor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar