söndag 4 november 2012

Ond bråd död

Vad passar bättre än att gå en stadsvandring en mörk novemberkväll? Min käre vän Christer anordnar stadsvandringar regelbundet och den här gången var det turen "Ond bråd död" som lockade ut oss 20 stycken att trava gata upp och gata ner på Söder. 

Vi fick bland annat veta vad ordet gull som i gullunge kommer ifrån (det betyder skit..., så tänk på det nästa gång som du kallar ditt barn gullunge), att Södermalm egentligen heter Åsön och Gamla stan Stadsholmen, var Stockholms fattighus låg och var Dödens väg finns. 

Det var spännande att få följa med på den här dramatiska vandringen och jag kommer absolut att följa med på några fler av de övriga 11 (!!!) turerna som Christer kör. 

Vi avslutade turen vid Katarina brandstation och sen gick 10 av oss vidare till den klassiska sunkpuben Söderkällaren där alla "lirare får komma in". Efter lite tjattrande där så traskade Peter, Tommy och jag till Sardin för att käka lite. En riktigt bra fredagskväll med andra ord!


Om du är sugen på att följa med på en tur så anmäler du dig via den här epostadressen och så kommer Christer skicka ut information när det närmar sig. Anmäl dig snabbt, platserna tar slut på ett kick. Men så är han ju så himla bra också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar