tisdag 13 oktober 2009

Spansk nationaldag i Madrid

Att fira nationaldagen kan gå till på många olika sätt, du kan vifta med flaggor (Norge), du kan köra BBQ (USA), du kan strunta i det (Sverige), du kan stänga av hela stan och be att alla håller sig borta (Kina) eller du kan ha en stor parad med alla militärer som du har i landet. Så firade man i Spanien igår...

Det var det ena pansarfordonet efter det andra, och sedan militärer i röda baskrar, gröna baskrar, gula baskrar osv i all oändlighet. Även fjälljägarna var med och fick bära på sina skidor från tidigt 1960-tal. När alla dessa militärer kom hurrade man flitigt och applåderade.

När dock premiärministern Zapatero visade sig eller ngn annan i regeringen, då busvisslade man och skrek fula ord. Mycket intressant. Hurra för de som dödar och busvissla när de som leder landet visar sig.

Vi hade dock en skön dag i solen och fick njuta av folkvimplet. Av de 6 miljoner som bor i Madrid hade 4,8 miljoner lämnat staden för helgen iom att de var lediga på måndagen. Antar att det var lite trafikkaos igår kväll...

Tanja & jag fick oss en skön eftermiddag på Plaza Mayor tillsammans med Spindelmannen och lite annat löst folk. Vi hann även med att inviga den nyöppnade Saluhallen där vi provade oss igenom ost & olivutbudet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar