söndag 23 mars 2014

Kulturell helg

Den här helgen har gått i kulturens tecken. Två museum och en musikal. Det tycker jag ger rätt så många kulturpoäng.

I fredags var T och jag på Moderna Museet. De har öppet till klockan 20 i själva museet och efter det är restaurangen öppen för den som vill stanna kvar och njuta av byggnaden, atmosfären och människorna. 
Det var första gången T var på Moderna och jag är inte helt säker på om han gillade det eller inte .-) Det är lite speciellt, utställningarna som finns där fattar man inte alltid riktigt och det är väl det som är meningen. Det är i alla fall kul att traska runt där och kika och förundras. 

Igår var det dags att inkassera julklappen som vi fick av mamma. Vi var på Cabaret på Uppsala Stadsteater. Jag är ingen musikalmänniska och har aldrig varit det heller. Men den var okej. Roligt att se och höra Sarah Dawn Finer, hon är bra.

Efter föreställningen så gick vi till Stationen som finns i den gamla stationsbyggnaden i Uppsala. Otroligt fint ställe! Härligt att man har valt att bygga om det gamla huset och bevarat utsidan som den alltid sett ut. Trevligt ställe med bra personal som var uppmärksam. Kan rekommenderas. Vi gick även förbi Katalin på vägen hem. 

Dagen började på Konditori Fågelsången för att käka frulle. Vi satt där i många timmar och drack te/kaffe, käkade rågfrallor, läste tidningar, löste korsord och fika gofika. Så himla mysigt. Stället har alltid sett likadant ut och det är alltid mycket folk där. Skönt söndagshäng.

Vi tog sedan och hoppade på cyklarna och tog oss upp till slottet och utsikten över stan. Den är magnifik! 

För att avsluta den kulturella helgen så cyklade vi till Bror Hjorths Hus som ligger bakom Botaniska Trädgården. Jag har inte varit där på cirka 25 år... Det var ju ett tag sedan men det såg likadant ut. Vi kikade runt och förundrades över det ena och det andra. Det var även en temporär utställning som vi kikade på. Den var annorlunda...

Söndagskrysset i UNT

Efter smörgås får man fika

Gothtjej med gås?

Bror Hjorths penslar

2 kommentarer:

  1. T tycker Moderna var värt ett besök. Utställningarna var en blandning av högt och lågt, men den största behållningen var att spana in hard core kulturkoftor.

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade det! Vi gör om det snart igen. Men då ett annat ställe.

    SvaraRadera