onsdag 11 mars 2015

Tjejhäng i Amsterdam

I helgen som gick var jag i Amsterdam med ett härligt gäng med tjejer. Vi åkte dit i fredags och bokat en lägenhet eftersom vi var så pass många. Lägenheten låg på en lugn gata vid en kanal (finns ju några stycken att välja på) och allra, allra, allra högst upp i huset. Att det låg högst upp i huset betydde att det var en massor med steg att klättra uppför och när jag säger klättra uppför så menar jag verkligen det. Trapporna var smala och branta, det gick inte att gå som i en vanlig trappa då hela foten inte fick plats.

Det här var den breda och inte så branta första trappan. Sen blev det bara värre och värre...








Lägenheten var stor och ljus och himlans snyggt inredd. Väldigt modernt och smakfullt, här skulle jag kunna bo.

Fredagskvällen tillbringade vi på restaurangen Everything on a Stick. Där får man all mat på små pinnar, oavsett om det var potatis, räkor eller kött. God mat och ett roligt koncept måste jag säga.

Jag som inte kan sova var uppe ”tidigt” på lördagsmorgonen och vid 9-tiden så drog A och jag iväg in till shoppinggatorna och vi hade ett härligt flyt vad gäller shopping. Vi provade, provade och provade saker. Och handlade en del. En t-shirt, en kimono och en galet skön halsduk fick följa med mig hem. Solen sken på oss och vi satte oss på ett café på vägen hem och kände att det här livet kan man leva lite oftare.

På kvällen åkte vi till Ron Gastropub för att käka riktigt, riktigt god mat. Mycket folk så det var bra att vi hade bokat innan.

Tyvärr vaknade jag upp förkyld på söndagen så jag kände att jag inte orkade göra så mycket den dagen. Ett varv i parken och sitta på café ägnade jag mig åt medans de andra gick på museum och åkte kanalbåt.

Sammanfattningsvis så var det en härlig helg där jag kunde tanka massa energi från vännerna, staden och vädret. Amsterdam är verkligen en stad som man kan återkomma till om och om igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar