lördag 12 januari 2013

Resan del 1: Hong Kong

Vi har haft det stora nöjet att vara på resande fot några veckor. Vi hade tre stopp på vår tur, Hong Kong, Phu Quoc (Vietnam) och Ho Chi Minh City (Vietnam). Tänkte att jag lägger upp olika blogginlägg om de olika ställena, annars kommer det bli alldeles, alldeles för långt. Jag gillar ju att fotografera så det blev några bilder under resan.

Den 27 december drog Peter och jag iväg via Paris och Peking för att landa den 28 december i ett härligt Hong Kong. Vi bodde i en residential area som heter Fortress Hill, på Hong Kong Island. Det betyder att det inte är några turister att tala om utan det är människor som bor där på riktigt. Det gillar jag, det känns mer "äkta" på något sätt.

Det här var alltså vår vackra utsikt när vi kikade ut. Höga, höga, höga hus där folk bodde. Men sen om man kollade till höger så såg man vattnet, det var finare. 

Dagen efter flög M in och vi slöt upp för att påbörja vårt utforskande av Hong Kong.

Peters och mina väskor var kvar i Peking så vi fick börja med att tokshoppa lite nya kläder och skor. Det var helt okej och när vi blev för trötta i fötterna så tog vi en kaffe på Starbucks. 

En dag åkte vi till byn Stanley som ligger på andra sidan av HK Island. Det går bussar dit som tar ungefär 25 minuter (snabbvarianten i alla fall). 

Stanley ligger pittoreskt och väl värt ett besök om man hinner. Bara att traska runt och njuta.

Vi bodde som sagt där vanliga personer bor och därför såg skyltarna ut så här. Jag fattade i alla fall att det var något som kostade 18 pengar. Lite oklart vad det var exakt.

Nästa dag kom även M & U inflygandes. På grund av strul med flyg så blev de lite försenade men bättre sent än aldrig! Fram kom de och de var så välkomna!

När man är i HK "måste" man åka upp till Victoria Peak, som är en utsiktsplats. Här får du fin vy över fastlandssidan, Kowloon. 

Mitt härliga resegäng. Vänner, vad ni är bra! Tyvärr blev A sjuk så vi blev bara 5 stycken totalt.

Rolig skylt

En väldigt, väldigt känd bild

Det finns massor med höga hus i HK. Marken är dyr så då gäller det att bygga på höjden.

M & jag hittade en rolig skönhetsbutik där allt var billigt, billigt. Vi passade bland annat på att köpa den här intressanta grejen för 1,50. Det tog oss en stund att gissa vad den var till för. Man sätter den i huvudet och så blir man rosa? Gissa vad det är :-)


HK är backigt och då har man installerat rulltrappor som är 800 meter lång och som går upp, upp, upp. På morgonen går den ner, ner, ner. Smart!

Utsikt från rulltrappan.

En hundtoalett. Varför inte?

Bambu är himla starkt och alla byggnadsställningar, oavsett höjd, är av bambu. Mäktigt.

Fina M på promenad.

Och så stötte vi på en modefotografering.

Högt hus!

Vi hade turen att få träffa våra vänner J & S som är HK-bor. De tog oss till ett tehus där enbart speciella gäster får komma in. Är du inte med på listan så är det kört. Väldigt, väldigt spännande. Och gott.

Varför inte?

Lång kö i Applebutiken

Vi passade på att köpa med oss lite te hem. Vi fick hjälp av J & S att hitta bästa stället.

Det här var högsta modet bland hundägare. Klä ut din lilla hund till... ett lejon, en zebra, Stålmannen. Oklart vad hunden tyckte om det hela.

I Stanley

Högt upp

Kärlek!

Nyårskvällen/natten tillbringade vi högst upp i en skyskrapa med finfin utsikt mot fyrverkerierna och HK Islands skyline. Restaurangen heter Hutong och är en klassiker. Det var vackert, gott och roligt.

Peter klär i guldfluga

På Star Ferryn på väg mot kvällens äventyr

Själv ville jag vara prinsessa

Snart är det dags att blåsa in det nya året.

Massa god mat som sagt. Love, love, love.

2013 kommer att bli ett mycket, mycket, mycket bättre år.

Som sagt, moderiktiga hundar

Uppe vid Ladies market

Dagen efter partyt

Vi fick en rekommendation att gå och käka på ett lokalt ställe. Det var gott, gott, gott och roligt. Bara att beställa in allt man kunde tänka sig och lite till.

Vet inte riktigt vad den här skylten vill säga. Vi satt ner i alla fall.

Lite av all den mat vi beställde in. Och åt upp.

Hing Fat is the place!

Skönt att man kan peka på det man vill beställa

Och så önskar M & jag ett gott nytt år. Visst är vi fina!

HK är en klassiker och jag gillar staden. Mycket. 
Hoppas på ett snart återseende igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar