söndag 20 mars 2016

Prosperity på Wasstuna Yoga

Igår var vännen A och jag i Roslagen på Wasstuna Yoga för att njuta av en dag med yoga och stillhet. Vi hade fått tips om det här stället av vår frisör och eftersom vi gillar att testa nya saker slog vi till och åkte dit. Dagens tema var Prosperity och dagen till ära så var det helt fullt. Roligt för Annette som driver stället att så många hittat dit. Det var verkligen en blandning av människor, eller ska jag skriva blandning av kvinnor. Inte en enda man var med men det spelar verkligen inte någon roll.

Dagen började med att vi fick köra ett pass kundalinyoga och sedan en rätt jobbiga 11-minuters meditation med ett mantra som satte knopp och kropp i fokus. Lunchen avnjöts under helt tysta former, du fick inte prata med någon utan snarare vara inom dig själv. Det låter kanske knasigt och visst var det mysko i början att sitta helt tyst omgiven av okända människor men det var rätt skönt efter ett tag. Du satt där och njöt av den vegetariska maten och funderade på ditt eget liv.

Efter lunch var det dags för en promenad i snön. Japp, det snöade! Det var lite oväntat måste jag säga. Och efter det var det dags för ännu en meditation som inte var lika jobbig i alla fall.

Dagens höjdpunkt var sedan stunden då vi fick lägga och ner och vaggas till ro/sömn av 8 stora gongar. Det låter kanske konstigt men det var så otroligt vilsamt. Du låg där insvept i en filt på en matta och hade en ögonbindel och det enda du hörde var dessa enorma gongars ljud. Ljudet gick in i kroppen och berörde dig helt och hållet. Det var som att susa genom rymden och självklart somnade jag. Total trygghet och vila. Det var verkligen dagens bästa!

Om du är sugen på att testa något nytt i en vacker miljö, prova den här gongbadet. Det är verkligen en fantastisk upplevelse.

Två av de 8 gongarna

Rummet var stort och luftigt och det kändes nästan lite kyrkligt att komma in där.
Total stillhet och lugn rådde här inne.

En yogagroda, någon?

Du låg på någon typ av ullyogamatta. Aldrig sett något liknande men det var väldigt skönt.


Du hade också möjlighet att dra ett kort för att se vad som väntar dig.
Jag drog Skyddsängeln.

Självklart var Buddah ständigt närvarande bland oss under dagen


Här är ett gong bad för att du ska kunna få lite känsla för vad det är men att uppleva det på riktigt kan rekommenderas. Väldigt skönt på ett annorlunda vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar