söndag 19 januari 2014

Biodags

Vi går väldigt, väldigt, väldigt sällan på bio även om det finns en biograf bara femton minuters promenad från oss. En liten kvartersbio med tre salonger som inte är så stora.

Ibland får vi biocheckar från jobbet eller liknande och de har en tendens att sluta gälla efter ett tag och då tvingas vi att gå. En sådan trevlig "tvång-kväll" var det i fredags då vi gick iväg för att se filmen 12 years a slave.

Filmen var intressant, fängslande och hemsk på en gång. Hemsk för den visade på ett väldigt bra och målande sätt hur de vita i Södern behandlade sina färgade "anställda" under 1800-talet. Det var inte någon förskönande bild som visades och jag kan förstå att filmen både hyllas och har nominerats till en mängd med filmpriser. Troligen kammar den hem en massa Oscars senare i år.

En intressant upplevelse som jag inte varit med om tidigare (kan ju vara för att jag aldrig går på bio som sagt) var att SF inte fick igång filmen. Vi fick vänta och vänta och vänta. Tydligen har man gått över till någon ny teknisk variant där man streamar filmerna från USA och det är massa licenser och saker som ska funka. Det gjorde det inte riktigt i fredags. Liknande problem hade man haft kvällen innan och då fått lösa tillbaka 7000 biljetter.

Vi hade sådan tur så att efter 45 minuter kom filmen igång och vi fick se den. Och vi fick som kompensation en ny biobiljett. Så nu måste vi gå på bio en gång till det här året. Kanske blir rekord i biobesök?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar