tisdag 21 januari 2014

Träning 2014

Nytt år och nya möjligheter att träna. Efter att ha varit väldigt, väldigt lat under hösten så har jag satt igång igen. Eller snarare så satte jag igång redan under julledigheten då jag tränade under semestern.

Målet är inte högt ställt för att jag faktiskt ska kunna uppnå det och skapa förutsättningar för det.

Två gånger i veckan ska jag ta mig till Friskis & Svettis för att göra någon aktivitet; skivstång, dans fuego eller kanske träna i gymmet. Det viktigaste är att jag kommer dit och tränar.

Jag gillar att träna, jag har gjort det hela livet men ibland kommer det neråtperioder då jag är så lat, så lat, så lat. Det är svårt att komma ut ur dessa perioder men det är bara att ta tag i det. Något som är bra är att jag har Peter Pan som också tränar på Friskis & Svettis. Då kan vi åka dit tillsammans och pusha varandra. Jag gillar verkligen det.

Nästa vecka kommer jag vara i Seattle och jag kommer att ta med mig träningskläder så jag kan fortsätta min träning. Två gånger ska jag träna har jag tänkt. Det som är bra är att man vaknar väldans tidigt när man är där och hinner träna innan frukosten utan problem. Sover jag till klockan 6 är jag glad men troligtvis kommer jag vakna vid 4 på morgonen. Då passar det bra att traska till gymmet och köra en stund.

Jag försöker få en del vardagsmotion också genom att gå i trapporna och hoppa av en station innan för att traska hem. Och så har jag en bra träningsapp i telefonen som jag loggar min träning i. Allt för att göra det lite roligare och skapa motivation.

Egentligen borde jag ha något mål som tex att jag ska springa Lidingöloppet eller åka Vasaloppet men jag är inte så mycket för att tävla längre. Mitt mål för året får vara att jag inte ska få ryggskott och för att slippa det måste jag träna regelbundet. Det får räcka.

Jag känner verkligen att det här är ett bra träningsår. Hejja 2014!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar