söndag 12 januari 2014

New York

Efter många lata och soliga dagar i DR åkte vi vidare mot New York. Denna härliga storstad som det är svårt att bli mätt på. Längtar redan efter nästa tillfälle då jag får besöka denna stad.

Om det var varmt och skönt i DR så var det desto kallare i NY. Man kan säga att det var en köldknäpp utan dess like de dagar som vi var där, kallaste dagarna i januari någonsin (eller i alla fall sedan 1848 då man började mäta). Vi var ganska förberedda på detta så vi hade varma kläder mot oss men med -26 grader så skulle man behövt ännu mer på sig. 

Som tur är så finns det många affärer och caféer att värma sig på. Tack Starbucks för all decaf och gratis internet. Love you!

Vi träffade även vänner som bor i NY; tillsammans med David så gick vi på Spice Market och käkade god asian fusion mat och så träffade vi Jesper på vårt hotell. Underbart att få träffa dem och det känns lyxigt att man kan hålla kontakten så bra trots att man bor på så olika ställen i världen.

En kväll i SOHO. Vi bodde på lower Manhattan, i Tribeca, på gränsen till SOHO.
Bra location, det gör jag gärna igen.

Massor med härliga byggnader här nere på Manhattan.
Gillar dem bättre än alla skyskraporna i Midtown.

För att fira våra tio långa år tillsammans så gick vi och käkade på en favvorestaurang, Baltazar. Det är alltid fullt med folk där, stimmigt, högljutt och alldeles ljuvlig mat. Vi slog på stort och käkade en skaldjursplatå.

Vi gick också en kväll till Standard Hotel i Meatpacking district. Här brukar det också vara hur mycket folk som helst men denna kväll var det lugnt! Vi kom in där vi ville och det kändes så lyxigt att bara få sitta där och kika på utsikten. Någon gång ska jag bo här.

Vid hissarna på Standard Hotel

Utsikten från toan. Helt okej!

All Saints-affären i SOHO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar