söndag 10 augusti 2014

Sommarsemestern 2014 - Danmark

Så har det snart gått 4 veckor av lata och långa dagar. Åhhhh vad det har varit skönt! Svårt att sammanfatta i ett inlägg så det får bli lite korta sammanfattningar från respektive del.

Vi började ledigheten i den härliga stugan i Hornbaek i Danmark. Att komma dit är som att komma hem. Det är ett lugn och ett mjukt ljus som sveper in en i lycka och du blir avslappnad bara av att köra in i byn. Det är så nära hemma men ändå är du väldigt, väldigt, väldigt långt hemifrån.

Första kvällen på stranden.

Bästa stället att hänga på - i hängmattan. Det gjorde jag. Och E.

Vi åt kopiösa mängder med potatissallad. Typ varje dag. Men med olika innehåll.

Här kan man stå eller sitta och rita en tidig morgon.

De gamla fönstrena släpper in lite så där lagom mycket ljus och att kika ut i trädgården är som att titta på en tavla som ändras.

En dag så var vädret inte så bra och då åkte vi in till Helsingör som ligger 12 km bort. Vi besökte då det nya Sjöfartsmuseet som vi inte tidigare varit på. Det är byggt i en gammal docka och är hur coolt som helst rent arkitektortiskt. Sen var kanske inte innehållet det mest upphetsande...

Känner du igen någon?

Fika måste man göra så klart! Det gjorde vi.

Härligt att de sparat de ruffiga väggarna.

En annan dag tog vi den obligatoriska turen till Lousiana. Det ligger ungefär 25 minuter bort med bilen och är väl värt ett besök. Massor med folk som vanligt och massor med konst. Vi hängde så klart en hel massa i deras vackra, vackra park.

Bredvid "vår" by så ligger byn Gilleleje. Där finns det massor med vackra gamla hus med helt fantastiska trädgårdar.

Inte så långt bort från stugan ligger skulpturparken. Där kan man gå runt i vacker miljö och kika på vackra statyer.

Stranden, du ser denna strand! Så vacker. Så lång. Så vit. Så mjuk. Älskar att hänga här.

Dagarna i Danmark var verkligen väldans bra i år. Vänner som hälsade på, toppenfint väder, lite kultur, lite shopping hos Ilse, massor med bad och sol, och massor med vila. Hoppas, hoppas, hoppas på repris nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar