söndag 17 augusti 2014

Sommarsemestern 2014 - Neos Marmaras, Grekland

Sista veckan av sommarsemestern spenderade vi i Grekland i en by om heter Neos Marmaras. Man flyger till Thessaloniki i norra Grekland och tar sedan en buss 1,5 timme. Där vid havet ligger sedan den här lilla byn med sina gator lika branta som slalombackar stundtals. Man lärde sig rätt snart var man skulle gå och var man inte skulle gå. Allt för att slippa gå i en lutning som gör Åreskutan att likna en  grön backe. Speciellt när man bodde så högt upp som det bara gick att bo i byn.

Väl framme gjorde vi inte mycket alls. En dag, eller snarare alla dagar, såg ut så här:
Vakna vid sjutiden och käka frukost på uteplatsen. Plocka ihop badkläder och gå ner till stranden vid niotiden. Sola, bada och läsa böcker fram till klockan två då vi gick över gatan från stranden till restaurangen. Där tog vi alltid samma mat, gyros med kyckling. Tillbaka till stranden och sola, läsa och bada till sextiden. Efter det gick vi hem och på vägen handlade vi med oss det som behövdes. Väl hemma, duscha och fixa lite. Hänga lite på terrassen och sova en liten stund. När magen kurrade vide niotiden gick vi ut och käkade på någon restaurang. En liten promenad i byn och sen upp på berget igen för att gå och lägga oss.

Väldigt, väldigt skönt och avkopplande. Vi kunde inte ha haft det bättre.
En halvbrant backe

De här gubbarna satt alltid vid bordet  och snackade. Vi såg dem aldrig jobba. Det verkade vara onödigt.

Vackert, vackert, vackert

Vi hade fått låna en lägenhet av en kollega till mig. Hon hade fixat så att allt fanns där och då menar jag verkligen allt. Tom påsklämmor fanns på plats.

Väldans bra lägenhet

Min utsikt långa stunder

Här satt vi och käkade lunch varje dag

På en av pirerna

Kyrkan i Neos Marmaras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar