söndag 8 februari 2009

Att vara, eller icke vara med hus...

Idag har vi varit och kikat på hus, igen... Det var typ 1½ år sedan vi gjorde det sist men nu kändes det roligt igen.

Först styrde vi kosan mot Ulriksdal där det ska byggas nytt. Just nu är det ett stort lerhål och det är svårt att föreställa sig att det ska bli en liten ny stadsdel där med hus, trädgårdar, butiker & lekplatser. Tyvärr blev vi grymt besvikna på den muppiga mäklaren som inte alls förstod att vi tyckte att det var mycket pengar, 4.9 miljoner, för ett litet hus på 123 kvadratmeter, detta dessutom utan ngn större trädgård. Det var ju väldigt exkluuuuuuuusiva hus de skulle bygga med klinkers i HELA nedervåningen. Fantastiskt, det kostar säkert 4000 kronor extra jmf med parkett... Och läääääget var ju helt fantaaaaastiskt... Nja, visst det ligger 10 minuter från Sthlms city och pendeltåget är preics runt hörnet, men det är ju också insprängt mellan järnvägen och Sveriges mest trafikerade väg, E4:an.

Efter att ha tagit 2 koppar kaffe och en stor bulle styrde vi kosan mot Sumpan istället, till Ursvik. Där byggs det också för fullt. Det finns idag ganska många hus & lägenheter färdiga men de får det inte sålt... Därför har NCC bestämt sig för att locka med lägre priser, de har sänkt sina hus med 500.000 - 1.000.000 kronor. Det är bra, sånt gillar vi.
Husen är färdiga och det är bara att flytta in om man så vill. NCC personalen var trevliga och väldigt tillmötesgående fast att vi kom 1 timme för sent... De lät oss titta på ett hus och skulle ringa oss för en privat visning i nästa vecka. Det kallar jag service (eller desperation kanske...).
Vi får väl se hur det känns. Rent ekonomiskt är det samma peng som för vår lägenhet ungefär, men större och nybyggt. Är lite sugen måste jag säga.

Det jag är tveksam till är dock:
  1. Är parhus, jag har aldrig sett mig själv i ett sånt, utan i ett fristående.
  2. Tomterna är små, typ 300 kvadratmeter.
  3. Husen är klara, jag kan inte påverka klinkers och sånt.
  4. Ligger i Sumpan, hög skatt blir det jmf med Solna.

Det som är bra:

  1. Husen finns att se och uppleva. Det är mycket enklare när man kan se hur stort/litet/öppet rum och planlösning är.
  2. Det finns en tomt med gräsmatta och allt. Vi bhöver inte fylla ut med jord/ta bort massa jord & sten.
  3. Ligger centralt jmf med annat vi tittat på, typ i Täby, Lapplands Väsby.
  4. Nära KIsta, så jag kan gå & cykla varje dag genom skogen.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar