onsdag 19 augusti 2015

Skandal! Dags att rasa!

Igår hörde jag ett inslag på Radio Stockholm om upprörda föräldrar i en ny stadsdel i Stockholm. Vad var det då de var så arga över? Jo, att de inte fick någon dagisplats i huset bredvid. Istället var det tvungna att lämna sina barn nio (9) kilometer bort. Det var S K A N D A L! Hur kunde kommunen vara så dåliga och hur kunde de inte planera in massor med förskolor i området? Det förstod väl varenda människa (utom de på kommunen) att det skulle ha behövts massor med platser och det NU.

Jag blir så otroligt trött på att höra alla dessa människor det är så synd om. Nio kilometer är inte på andra sidan jorden och har man inte "tid" att lämna sina barn på dagis kan man tex stanna hemma med dem.

Vi har en fantastisk chans i det här landet där barnomsorgen är i stort sett "gratis" (jag vet självklart att det betalas via skatter och att föräldrarna betalar typ 1500 spänn i månaden) och om man då får man finna sig i att det inte finns någon plats nästgårds. Var glada och stolta över att det finns dagis så att vi alla kan jobba. Det går ju också (för de flesta) att gå ner i arbetstid under den tid som barnen är små, det är ju inte en överraskning att de ska hämtas och lämnas. Kanske det kan vara en idé för Den Arga Pappan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar